Veiligheidsglas

Als glas breekt is er doorgaans niet alleen schade aan het raam. Rondvliegende en loskomende glasscherven kunnen namelijk ook in huis de nodige schade aanrichten en zelfs lichamelijk letsel tot gevolg hebben. Om te voorkomen dat u en uw gezin risico lopen, kunt u overwegen om veiligheidsglas aan te laten brengen.

Soorten veiligheidsglas

Steeds meer woningen worden tegenwoordig uitgerust met veiligheidsglas. Zoals hierboven omschreven is veiligheidsglas ontwikkeld ter preventie van meer schade in uw woning bij het breken van glas. De opbouw van veiligheidsglas betreft een samenstelling van twee glaspanelen. Eén van de twee panelen bestaat uit twee glasbladen, die verbonden worden door folie. Als het glas breekt, blijven de losgekomen glasscherven aan de folie kleven. Daardoor komen glasscherven niet meer in huis terecht en kunnen ze geen schade meer veroorzaken. Veiligheidsglas kan tevens een isolerende functie hebben, waardoor u er ook nog mee bespaart op uw energierekening.

Er zijn verschillende soorten veiligheidsglas of beveiligingsglas te verkrijgen. Een korte opsomming:

  • Gelaagd veiligheidsglas is een glassoort die bestaat uit minstens twee lagen floatglas, met één of meer lagen veiligheidsfolie ertussen.
  • Gehard glas wordt gemaakt door een techniek van verwarmen en snel afkoelen en zal bij beschadiging uiteenvallen in heel kleine en onschuldige stukjes glas.
  • Emalit is een type vlakglas met een ondoorzichtige emaillaag.

Gratis een offerte aanvragen

U heeft kunnen lezen dat rondvliegend glas schade kan veroorzaken aan uw woning, maar ook lichamelijk letsel kan betekenen. Veiligheidsglas of beveiligingsglas kan u veel voordelen opleveren. Bekijk vandaag nog de mogelijkheden om veiligheidsglas in uw woning te laten aanbrengen. Vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen

Titel: (*)

Voor- en achternaam: (*)

Adres: (*)

Postcode: (*)

Woonplaats: (*)

Telefoonnummer: (*)

Uw emailadres: (*)

Omschrijving opdracht: (*)

Comments are closed.